VErbouwing praktijk BEverdam

Onze praktijk wordt verbouwd en voor een deel vernieuwd. Hierdoor hebben wij minder kamers ter beschikking dan normaal. Een aantal dagen per week werken wij daarom in een ochtend en avondshift, om zoveel mogelijk afspraken door te kunnen laten gaan. Echter is onze afspraken-agenda enorm beperkt door het missen van deze behandelkamers en duurt het langer dan u van ons bent gewend voordat wij een vervolgafspraak kunnen plannen.  Na de zomervakantie verwachten wij weer met een normale agenda te kunnen werken en de tijd voor het maken van een vervolgafspraak weer te kunnen verkorten. 

 

parodontologie

Parodontologie

Parodontologie is een onderdeel van de tandheelkunde waarbij het tandvlees en de andere weefsels rondom de tand centraal staan. In een aantal gevallen kan uw  tandvlees ontstoken raken en treedt parodontitis op. Bijna altijd is parodontitis het gevolg van een slechte of niet effectieve mondhygiëne en een tekort aan preventieve tandheelkundige zorg.

Signalen en symptomen die kunnen duiden op parodontitis zijn:

·         Gezwollen tandvlees

·         Roodheid van het tandvlees

·         Gevoelig tandvlees

·         Bloedend tandvlees

·         Terugtrekkend tandvlees, waardoor uw tanden langer lijken dan normaal.

·         Het ontstaan van ruimtes tussen uw tanden

·         Pus tussen uw tanden en tandvlees

·         Slechte adem

·         Vieze smaak in de mond

·         Loszittende tanden en kiezen

 

Parodontitis begint met plaque. Dat is een kleverig laagje dat zich aan uw tanden en kiezen hecht. Als deze plaque niet regelmatig wordt verwijderd door bv het poetsen van uw gebit, dan vormt zich op den duur tandsteen. Dit is een harde laag rondom  uw tanden en kiezen. Deze laag kan niet meer worden weggepoetst en vormt een schuilplaats voor nieuwe bacteriën. Het kan er toe leiden dat uw tanden en kiezen los komen te staan  en uiteindelijk verloren gaan.  Om dit te voorkomen is een uitgebreide behandeling noodzakelijk zoals uitgebreid tandsteen verwijderen onder het tandvlees.

website parodontologie.jpg

 

Deze behandeling wordt meestal door een preventieassistente gedaan en zij zal daarbij ook een uitgebreide poetsinstructie en tips geven om verergering te voorkomen en uiteindelijk uw tandvlees weer zo gezond mogelijk te krijgen.